NOVICE

26. 2. 2021

Metalsteel so objavlili naslovnico za prihajajoči album Forsaken by the Gods. Naslovnico je izdelal priznan slovenski artist Mark Jordan, ki s skupino sodeluje že od leta 2014. Metalsteel letos praznujejo tudi 20. obletnico aktivnega delovanja, v ponedeljek, 1. 3., pa načrtujejo izid novega singla DEATH=LIFE.

26. 2. 2021

Portugalci Moonspell so danes pri Napalm Records izdali nov studijski album z naslovom Hermitage. Včeraj so predstavili videospot za komad The Hermit Saints.
26. 2. 2021

Blackened industrial doom zasedba Culted je danes izdala album Nous, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

26. 2. 2021

Švedska stoner rock zasedba Greenleaf predstavlja besedilni video za drugi single Love Undone s prihajajočega studijskega albuma Echoes From A Mass, ki bo izšel 26. marca pri založbi Napalm Records.

Greenleaf so nastali leta 1999 kot stranski projekt članov Dozer, Demon Cleaner in Lowrider, medtem ko skupino trenutno sestavljajo Tommi Holappa na kitari, Sebastian Olsson na bobnih, Hans Fröhlich na basu in Arvid Hällagård na vokalu.

26. 2. 2021

Litovci Sullen Guest so včeraj samostojno izdali tretji album Chapter III, na katerem se nahaja 7 skladb death dooma stare šole s pričakovano spodbudno tematiko. Prekletstvo Samsare, med drugim pesem z aktualnega albuma, so lani uprizorili z videospotom, ki si ga lahko ogledate tukaj.


26. 2. 2021

Finski melodični death metalci Obscure Fate bodo 1. aprila pri Inverse Records izdali EP Raven´s Call. Spodaj lahko prisluhnete komadu Black Moon, celotna tracklista pa zgleda takole:

Black Moon
Ancient Evil
Lucid Dream
Raven’s Call

26. 2. 2021

Japonski post-rockerji Mono na ogled ponujajo koncertni video za skladbo Nowhere, Now Here s prihajajočega koncertnega albuma Beyond The Past • Live in London with the Platinum Anniversary Orchestra, ki bo izšel 19. marca pri založbah Pelagic Records (EU), Temporary Residence Ltd. (Severna Amerika) in New Noise (Kitajska).

26. 2. 2021

Tehnični death metalci Dead World Reclamation so tukaj objavili single Whispers Of The Evergloom. Album Aura Of Iniquity bo izšel 23. aprila

26. 2. 2021

Irska pagan/doom metal zasedba Corr Mhóna, v kateri sodelujejo člani The Grief in Soothsayer, se vrača z drugim dolgometražnim albumom z naslovom Abhainn, ki bo izšel 16. aprila pri Satanath Records v sodelovanju z Negre PlanY. Gre za konceptualni album o življenju reke od izvira do izliva v morje, kjer vsaka skladba na albumu obravnava zgodbo in mite o določeni irski reki. Corr Mhóna imajo vsa besedila v irskem jeziku (Gaeilge), medtem ko pri petju uporabljajo kombinacijo grobih in spevnih vokalov. Tukaj za pokušino že lahko prisluhnete prvemu singlu An Laoi.

Abhainn prinaša naslednje skladbe:
An Fheoir
An tSúir
An Bhearú
An Laoi
Banda
Cumar an Dá Uisce
An tSláine
Uaimh
An tSionann
An tSuláin

26. 2. 2021

Kalifornijski punk/metal trio Warish, ki ga vodi sin profesionalnega skateboarderja Tonyja Hawka Riley Hawk, predstavlja nov single z naslovom Seeing Red. Gre za drugo skladbo s prihajajočega albuma Next To Pay, ki bo izšel 30. aprila pri založbi RidingEasy Records.

26. 2. 2021

Finska avantgardna drone/doom metal zasedba Opium Warlords, v kateri sta združila moči Sami Albert Hynninen (ex-Reverend Bizarre, ex-Spiritus Mortis) in Erkki Virta (Sinisthra, ex-Mayhem), je objavila videospot za skladbo Early In The Morning The Body Of The Girl Was Found z aktualnega albuma z naslovom Nembutal, izdanega decembra lani pri založbi Svart Records.

26. 2. 2021

Italijanska alternative/stoner rock zasedba Mars Era je prejšnji teden pri Argonauta Records izdala svoj drugi studijski album z naslovom Oniro, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Medtem ko štiričlanski kolektiv iz Firenc še naprej združuje tako težke kot psihedelične zvoke različnih vplivov, je z Oniro naredil korak naprej in ustvaril svoj lasten način izražanja glasbe. To je novo poglavje za Mars Era, in sicer polno besed, glasbe in čustev.

Oniro prinaša naslednje skladbe:
OBE
Into The Pyramid
Brighter Than The Sun
The Chicken’s Wardrobe
Cyclone
The Last Breath To Wake Up

26. 2. 2021

Floridska deathcore zasedba Bodysnatcher je izdala nov single, ki nosi ime Take Me To Hell.

26. 2. 2021

Ameriški stoner/doom metal kvartet Cosmic Reaper je objavil skladbo Wasteland II, drugi single s prihajajočega samonaslovljenega prvenca, ki izide 19. marca pri založbi Heavy Psych Sounds.

26. 2. 2021

Ukrajinska progressive post death doom postava Odradek Room je včeraj prek založbe BadMoodMan Music pod okriljem Solitude Productions izdala tretji album Painted Mind. Izdelek tokrat prinaša nekoliko krajšo, tridesetminutno samorefleksijo, ki pa je vsekakor ne gre zanemariti.


26. 2. 2021

Francoski tradicionalni doom metalci Conviction so nedavno pri založbi Argonauta Records izdali samonaslovljeni studijski prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Skupino iz Normandije sestavljajo vokalist Olivier Verron (Temple Of Baal), bobnar Rachid »Teepee« Trabelsi (Moonskin, ex-Tales Of Blood), basist Vincent Buisson (Mourning Dawn, ex-Funeralium) in kitarist Frédéric Patte-Brasseur (Ataraxie, Funeralium).

Tracklista je sledeča:
Prologue Affliction
Voices Of The Dead
Through The Window
Curse Of The Witch
Outworn
Wrong Life
Castles Made Of Shame
My Sanctuary

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
27. 9. 2021
Deathstars
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2021
The Fall - I
((szene)), Dunaj, Avstrija
8. 10. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
9. 10. 2021
Berlin Deathfest 2021
Berlin, Nemčija
13. 10. 2021
Aborted, The Acacia Strain, Benighted, Fleddy Melculy
Orto Bar, Ljubljana
11. 11. 2021
Incantation, Abigail Williams, Vale Of Pnath
Orto Bar, Ljubljana