NOVICE

22. 6. 2020

Trije mladi slovenski grindcore bandi so se odločili za sodelovanje, rezultat tega pa je split izdaja z naslovom 3-Way Scum. Split je bil izdan v mesecu maju na kaseti preko založbe Debila Records. Žanrsko gre za grindcore, mincecore in noisecore, v katerem je razviden vpliv d-beata in crusta. Gre pa za popolnoma D.I.Y. produkcijo, pri čemer so Iritator prispevali live posnetek s koncerta v mariborskem klubu MC Pekarna, ki se je odvil 26. aprila 2019, medtem ko je band pred dnevi izdal EP Drek! s skorajda identično playlisto.

Sicer pa bandi niso zanimivi samo zaradi izbora glasbenega žanra, ki ga v Sloveniji preigravajo bolj redki bandi, tamveč tudi sestava vsakega posameznega banda je zanimiva. F.T.D. so band brez kitarista, Trobec shajajo brez basista, medtem ko so Iritator sprva delovali kot dvočlanska zasedba, zdaj pa se je družina razširila na štiri člane.

22. 6. 2020

Organizatorji Grossmannovega fantastičnega festivala filma in vina sporočajo:

»Še slab mesec dni nas loči od ponovnega praznika fantastičnega filma in vina – 16. Grossmannov festival letos ponovno vabi vse ljubitelje fantastike, grozljivk, kriminalk, trilerjev, komedij in glasbenih dokumentarcev v idilično prleško pokrajino, kjer jih pričakuje kar osem dni festivalskega dogajanja, in sicer od 10. do 12. julija v Ormožu in od 14. do 18. julija v Ljutomeru.

V Ormožu se bo filmski program odvijal na treh prizoriščih, poleg kino dvorane Doma kulture tudi na čudoviti lokaciji ormoškega gradu, kjer bodo projekcije potekale na prostem in v klubu Unterhund. Tudi ljutomersko dogajanje bo potekalo na treh že dobro znanih prizoriščih – v kino dvorani Doma kulture ter na prostem v okrilju Glavnega trga in atrija Mestne hiše.

Ponovno vas bomo razvajali z najboljšimi filmov iz aktualne produkcije, ki bodo prikazani tako v sklopu tekmovalnih programov – Hudi maček za najboljši celovečerec, Slakov hudi maček za najboljši kratki film, Melies d'argent za najboljši evropski fantastični kratki film (ki ga podeljuje Méliès International Festivals Federation, mednarodna zveza festivalov fantastičnega filma) in Hrupni maček za najboljši glasbeni dokumentarec -, kot tudi v posebnem izboru aktualnih filmskih presežkov izven tekmovalnega programa, kot po navadi pa se bomo spomnili tudi pomembnih starejših klasik in žanrskih mejnikov.«

22. 6. 2020

Sabaton nadaljujejo z objavo uradnih live posnetkov pretekle turneje The Great Tour. Tokrat so se odločili za komad Fields Of Verdun, pri katerem so se jim na odru pridružili Apocalyptica.22. 6. 2020

Speed/power metalci Primal Fear so objavili videospot za drugi single s prihajajočega studijskega albuma Metal Commando. Plošček bo izšel proti koncu julija pri založbi Nuclear Blast, kot single pa je band izbral komad I Am Alive.

22. 6. 2020

Madžarski groove metalci Omega Diatribe, ki so pretekli mesec napovedali izid novega dolgometražca Metanoia, so v petek predstavili prvi sveži komad Parallel. Album Metanoia bo izšel septembra pri Metal Scrap Records. Omega Diatribe so tudi eni izmed potrjenih nastopajočih na letošnjem festivalu Breka Fest XIII.

22. 6. 2020

Ameriški sludge/doom metal trio Primitive Man se vrača z novim studijskim albumom Immersion, ki bo izšel 14. avgusta pri založbi Relapse Records. Spodaj si že lahko ogledate video za otvoritveno skladbo The Lifer.

Immersion prinaša naslednje skladbe:
The Lifer
Entity
Menacing

Foul
Consumption

22. 6. 2020

Beyond The Black so objavili videospot za komad Human, ki se nahaja na aktualni izdaji Hørizøns.


 

 


22. 6. 2020

Finci Sepulchral Curse predstavljajo skladbo Swarming Blackness s prihajajočega debitantskega albuma Only Ashes Remain, ki bo izšel 31. julija pri založbi Transcending Obscurity Records.

22. 6. 2020

Avstralski pagan black metal dvojec Crauhaamer je objavil videospot za skladbo Fra Kalde Innsjøer s samonaslovljenega debitantskega albuma iz leta 2018.
22. 6. 2020

Lamb Of God so v petek pri Nuclear Blast izdali samonaslovljen album. Izdajo so ovekovečili z objavo videospota za komad Gears.
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 8. 2020
Taake / Deathcult - Jaertegn (split)
Recenzija
31. 7. 2020
Snøgg - Ritual of the Sun
Recenzija
29. 7. 2020
Children Of Bodom - Hexed
Recenzija
27. 7. 2020
Chaos Over Cosmos - The Ultimate Multiverse
Intervju
24. 7. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Kontejnr
Intervju
22. 7. 2020
Dead Crew
Recenzija
20. 7. 2020
Living Gate - Deathlust (EP)
Recenzija
17. 7. 2020
Tristwood - Blackcrowned Majesty
KONCERTI & FESTIVALI
5. 8. 2020
ODPOVEDANO! Headbanger's Holiday 2020
Vallelunga, Pulj, Hrvaška
7. 8. 2020
ODPOVEDANO! Pietra Sonica Fest #12
Osoppo (UD), Italija
7. 8. 2020
ODPOVEDANO! Sauzipf Rocks Festival 2020
Döbriach, Avstrija
7. 8. 2020
STREAM: European Metal Festival Alliance
8. 8. 2020
Morywa, Dickless Tracy
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
10. 8. 2020
ODPOVEDANO! Gold, Rosalie Cunningham
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana