NOVICE

1. 7. 2020

Švedska death metal zasedbe Megascavenger je objavila drugi single prihajajočega albuma Songs In The Key Of Madness. Ta bo izšel 6. avgusta pri Xtreem Music, tukaj pa lahko prisluhnete komadu Human Sinkhole.

1. 7. 2020

Black Veil Brides letos praznujejo 10. obletnico svojega studijskega prvenca We Stitch These Wounds z na novo zasnovano in ponovno posneto različico z naslovom Re-Stitch These Wounds, ki izide 31. julija pri Sumerian Records. Skupina je za pokušino že razkrila tudi prvi single Sweet Blasphemy.

1. 7. 2020

Death/doom metal zasedba Atavist s sedežem v Manchestru v Veliki Britaniji je nedavno pri založbi Candlelight Records izdala svoj tretji studijski album III: Absolution, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

V skupini, ki se je 2017 po desetih letih ponovno združila, sodelujejo člani Winterfylleth, Pine Barrens in Satanic Dystopia.

1. 7. 2020

Dark/doom metal zasedba Tommorow´s Rain je objavila  besedilni videospot za single In The Corner Of A Dead End Street, pri katerem sta sodelovala Greg Mackintosh (Paradise Lost) ter Sakis Tolis (Rotting Christ). Že pred nekaj časa pa so predstavili tudi single Fear, pri katerem je sodeloval Aaron Stainthorpe (My Dying Bride). Vsa zelo impresivna sodelovanja boste lahko slišati na prihajajočem albumu Hollow, ki izide 11. septembra pri AOP Records:

Trees feat. Shlomi Bracha (Mashina)
Fear feat. Aaron Stainthrope (My Dying Bride)
A Year I Would Like To Forget
In The Corner Of A Dead End Street feat. Greg Mackintosh (Paradise Lost), Sakis Tolis (Rotting Christ) & Kobi Farhi (Orphaned Land)
Misery Rain feat. Fernando Ribeiro (Moonspell) & Mikko Kotamaki (Swallow The Sun)
Into The Mouth Of Madness feat. Jeff Loomis (Nevermore/Arch Enemy) & Kobi Farhi (Orphaned Land)
Hollow feat. Spiros Antoniou (Septicflesh)
The Weeping Song feat. Kobi Farhi (Orphaned Land), Anders Jacobsson (Draconian) & Lisa Cuthbert (Live Female vocals of The Sisters Of Mercy)
Fear (Acoustic Version)

1. 7. 2020

Legendarni pevec in kitarist Scott »Wino« Weinrich, poleg skupine The Obsessed poznan tudi po svojem delu s Saint Vitus, Spirit Caravan, Shrinebuilder in The Hidden Hand, je konec prejšnjega tedna pri založbi Ripple Music izdal nov akustični solo album z naslovom Forever Gone, ki ga lahko v celoti preverite na tej povezavi.

Forever Gone prinaša naslednje skladbe:
Forever Gone
Taken
The Song's At The Bottom Of The Bottle
No Wrong
Dark Ravine
Dead Yesterday
You're So Fine
Crystal Madonna
Lavender And Sage
Was Is And Shall Be
Isolation (priredba Joy Division)

1. 7. 2020

Mike LePond´s Silent Assassins so objavili videospot za komad Tell Tale Heart. LePond je sicer v progresivnih metal krogih bolj znan kot basist banda Symphony X.
1. 7. 2020

Horseneck so na svojem Bandcampu objavili priredbo Alice Cooper klasike Schools Out, ki je nastala med snemanjem najnovejšega studijskega albuma z naslovom Fever Dream, izdanega v začetku tega leta.

1. 7. 2020

Britanski desert rockerji Psychlona so posneli videospot za skladbo Blast Off, prvi single s prihajajočega albuma Venus Skytrip, ki bo izšel 21. avgusta v sodelovanju z založbama Ripple Music in Cursed Tongue Records.

Tracklista je sledeča:
Blast Off
10,000 Volts
Blow
Star
Edge Of The Universe
Resin
Tijuana
The Owl

Skupino iz Yorkshira sestavljajo Phil Hey (kitara, vokal), Dave Wainfor (kitara, vokal), Martyn Birchall (bas) in Scott Frankling (bobni).

KONCERTI & FESTIVALI
6. 7. 2020
ODPOVEDANO! Faith No More
Ippodromo Snai, Milano, Italija
10. 7. 2020
Bednja, The Canyon Observer, Guattari
MC Pekarna, Maribor
10. 7. 2020
ODPOVEDANO! 23. festival drugačne glasbe Trnje
Trnje pri Pivki
11. 7. 2020
Srd, Britof
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
16. 7. 2020
Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska