Na današnji dan
1996
Satyricon izdajo svoj tretji album Nemesis Divina, na katerem je tudi skladba Mother North
NAGRADNE IGRE
Traja do: 4. 4. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

7. 4. 2021

Štajerski melodični black/death metalci Conventus Cerris so posneli video za pesem Črnemu soncu naproti, ki ga najdete na albumu Temna voda. Za tega pravi zasedba: »Albume imamo že doma in jih je možno naročiti na conventuscerris-agency@hotmail.com, preko Facebook messengerja ali kontaktov posameznih članov. Cena je simbolična, in sicer 5 EUR + poštnina ali osebni prevzem v Mariboru z okolico.«


7. 4. 2021

Red Fang so napovedali svoj peti studijski album z naslovom Arrows, ki bo izšel 4. junija pri založbi Relapse Records. Napoved je skupina obeležila tudi z zabavnim videospotom za naslovno skladbo, ki se tako kot že v Wires pred leti drži koncepta »kako porabiti ves denar za neumnosti in posneti videospot«.

Arrows prinaša naslednje skladbe:

Take It Back
Unreal Estate
Arrows
My Disaster
Two High
Anodyne
Interop-Mod
Fonzi Scheme
Days Collide
Rabbits In Hives
Why
Dr. Owl
Funeral Coach

7. 4. 2021

Finski velikani melodičnega metala Sonata Arctica so se odločili za izdajo akustičnega celovečerca, ki bo nosil naslov Acoustic Adventures - Volume One. Ta bo izšel oktobra pri Nuclear Blast, prihodnje leto pa naj bi izšel njegov drugi del. Konec oktobra bodo pričeli z evropsko turnejo, na kateri so našli datum tudi za obisk Slovenije – 19. novembra se bodo ustavili v Orto Baru.

7. 4. 2021

Lamb Of God so objavili uradni koncertni posnetek komada Ressurection Man z marca izdanega DVD-ja Live In Richmond, VA. Koncert so posneli lanskega septembra za namen pretočnega predvajanja.7. 4. 2021

Cirith Ungol predstavljajo skladbo Brutish Manchild z novega EP-ja Half Past Human, ki bo 28. maja izšel v omejeni nakladi 300 kosov in bo dosegljiv ekskluzivno preko njihove spletne trgovine. Gre za na novo posnete verzije raritet iz 70-ih.

Spisek skladb je sledeč:
Route 666
Shelob's Lair
Brutish Manchild
Half Past Human

7. 4. 2021

Založba Heavy Psych Sounds je najavila split album Doom Sessions Vol. 666, na katerem bomo lahko slišali britanske okultne doomerje Dead Witches in francosko doom metal senzacijo Witchthroat Serpent. Šesta edicija iz serije Doom Sessions bo izšla 18. junija.

Na tej povezavi že lahko prisluhnete skupini Dead Witches s prvim singlom oziroma radio edit verzijo skladbe D.I.E. (Dragged Into Emptiness).

Tracklista je sledeča:

Dead Witches – D.I.E. (Dragged Into Emptiness)
Witchthroat Serpent – The Fall Of Whitewood
Witchthroat Serpent – Cyanide Laced

7. 4. 2021

Finska black metal zasedba Qwälen predstavlja drugi video za pesem Pimeä tila z aktualnega prvenca. Unohdan sinut je izšel februarja pri založbi Time To Kill in ponuja dobre pol ure poskočnega finskega black metala z otožnejšim sporočilom. V celoti ga lahko slišite tukaj.


7. 4. 2021

Ruski doom/death/sludge metal trio Crust je pretekli petek v sodelovanju z Addicted Label, RUMF Productions in Slowsnow Records izdal nov dolgometražni album z naslovom Stoic, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Crust trenutno sestavljajo kitarist Vlad Tatarsky, basist/vokalist Arthur Filenko in novi bobnar Roman Romanov.

Tracklista albuma je sledeča:

Stoic
Watching Emptiness
A Blind Man in Darkness
Willow Forest
Plague
Darkness Becomes Us
Anhedonia
Desert

7. 4. 2021

Bongzilla so objavili živo verzijo novega 13-minutnega singla Earth Bong/Smoked/Mags Bags, ki je del nedavnega studijskega nastopa pod skupnim naslovom Bongzilla - Live From Weedsconsin (Space TV). Gre za tretji single s prihajajočega dolgometražnega albuma Weedsconsin, ki izide 20. aprila pri založbi založbo Heavy Psych Sounds.

7. 4. 2021

Poljska sludge/doom metal zasedba 71TonMan je objavila skladbo Peace Is Slavery s prihajajočega EP-ja War Is Peace // Peace Is Slavery, ki bo izšel 9. julija pri založbi Transcending Obscurity Records.

Tracklista je sledeča:

War Is Peace
Peace Is Slavery
Ignorance Is Strength

7. 4. 2021

Ameriški sludge/doom trio Yellowtooth je objavil videospot za aktualni single From Faith To Flames s prihajajočega albuma z naslovom The Burning Illusion, ki bo izšel 30. aprila pri Orchestrated Misery Recordings.

Skupino iz Indiane tvorijo basist/vokalist Peter Clemens, kitarist/vokalist Henry McGinnis in bobnar Dave Dalton.

7. 4. 2021

Avstralski alternative metal trio Krave je objavil besedilni video za nov single, ki nosi naslov Walk Of Atonement.

Skupino, ki domuje v Brisbanu, glavnem mestu zvezne države Queensland, sestavljajo vokalistka/basistka Siana Davis, kitarist Ryan White in bobnar Sam Bertolone.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina
13. 5. 2021
Dark Troll Festival 2020
Grad Bornstedt, Bornstedt, Nemčija
22. 5. 2021
Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija