NOVICE

3. 12. 2020

Zaradi nastale situacije večina koncertov ni bila odigranih in tako so ekipe iz zaodrja čez noč ostale brez dela. Fantje iz Dream Theater so se zato odločili, da posnamejo venček božičnih pesmi, katerega izkupiček bodo namenili njihovi ekipi. Skladba bo na voljo celoten december na dreamtheaterofficial.bandcamp.com.

3. 12. 2020

Ameriška heavy/doom metal zasedba Grief Collector, ki jo vodi vokalist Robert Lowe (Tyrant, ex-Candlemass, ex-Solitude Aeturnus, ex-Concept Of God), je objavila dražilnik za prihajajoči studijski prvenec z naslovom En Delirium. Album naj bi izšel marca prihodnje leto pri Petrichor/Hammerheart Records.

3. 12. 2020

Italijanski stoner/doom metal trio Three Eyes Left je objavil videospot za skladbo Follow The Laws Of Dead Man (Interlude) s prihajajočega novega albuma Legione, ki izide 15. decembra pri založbi Delomelanicon Records.

Legione prinaša naslednje skladbe:
Sulfur
Satanauta
Left Hand Path
We Are Legion
Follow The Laws Of Dead Man (Interlude)
Master Of Beyond
Maggots, Pigs….You’ll Die (Interlude)
Bargain With The Serpent
Procession With Spectres In The Wood

3. 12. 2020

Švedski rockerji Grande Royale so najavili svoj peti studijski album z naslovom Carry On, ki bo izšel 26. marca 2021 pri založbi The Sign Records. Tukaj že lahko prisluhnete prvemu singlu in naslovni skladbi Carry On. Skupina po navadi k sodelovanju povabi tudi ugledna imena švedske rock scene, kot sta recimo Nicke Andersson (The Hellacopters, Imperial State Electric, Lucifer) in Ola Ersfjord (Dead Lord, Honeymoon Disease, Lucifer), na novem albumu pa je kot posebni gost vokale za skladbo Just As Bad As You prispeval Dregen (The Hellacopters, Backyard Babies).

Tracklista albuma je naslednja:
Troublemaker
One Of A Kind
Bang
Let It All Go
Not The Same
Carry On
Ain't Got Soul
Staying Dry
Headbanger's Ball
Just As Bad As You
Schizoid Lullaby

3. 12. 2020

Avstrijska prog/stoner rock zasedba Intra na ogled ponuja videospot za nov single Maya, ki je izšel pri založbi Töchtersöhne Records. Single je že na voljo tudi na vseh digitalnih platformah.

Trio Intra iz Linza sestavljajo vokalistka/basistka Bianca Ortner, kitarist Hannes Pröstler in bobnar Lukas Aichinger.

3. 12. 2020

Nemški darkerski melanholični rock/metal dvojec Autumnblaze je pretekli petek pri založbi Argonauta Records izdal svoj sedmi studijski album z naslovom Welkin Shores Burning, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

3. 12. 2020

Nemška post-metal zasedba Haven je podpisala za založbo Argonauta Records, pri kateri naj bi prihodnje leto izdala svoj prvi dolgometražni izdelek. Skupina, ki jo sestavljajo bobnar Sergey Mareyno, basistka Sabrina Klewitz, kitarista Robert Kurth in Arne Teubelter ter vokalist Norman Siegel, igra nizko uglašen, atmosferični post-metal z vplivi hardcore in alternative rock zvokov.

Haven so konec prejšnjega tedna izdali tudi svoj drugi EP z naslovom Vessel, medtem ko so za prvi single Samsara predhodno posneli videospot, ki je na voljo spodaj.

3. 12. 2020

Ameriški stoner metal kvartet Lost Relics, v katerem so se zbrali nekdanji člani Low Gravity, The Worth in Smolder And Burn, v posluh ponuja najnovejši single Unrealistic Cause, ki je izšel za Coffin & Bolt Records/Golden Robot Records in je že na voljo na vseh glasbenih platformah. Gre za prvi single s prihajajočega EP-ja Now We're Even, ki naj bi luč sveta ugledal enkrat v začetku prihodnjega leta.

Lost Relics, doma iz Denverja v Coloradu, sestavljajo Jason O. James (bas, vokal), Greg Mason (bobni), Jess Ellis (kitara, vokal) in Marc Brooks (kitara).

3. 12. 2020

Švedska doom metal zasedba Temple je prejšnji teden pri založbi Ozium Records izdala debitantski album z naslovom Funeral Planet, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija
31. 12. 2020
Brant Bjork, MaidaVale
p.p.c., Gradec, Avstrija
31. 12. 2020
1000mods
p.p.c., Gradec, Avstrija