NOVICE

8. 4. 2021

Slovenska metal zasedba Ashine bo v soboto, 17. 4. 2021, ob 19. uri na spletnem portalu YouTube v obliki videospota izdala nov single z naslovom Relinquished Existence. Relinquished Existence je prvi single po izdanem albumu Force of Nature, ki je izšel decembra lani. Novi single, za
razliko od albuma Force of Nature, nakazuje preobrazbo banda v zvoku, stilu in načinu delovanja.

Fantje so besedilo in glasbene aranžmaje singla spisali sami, produciral in mixal pa ga je bobnar Timo Kosi. Za montiranje videospota je zaslužen kitarist Leon Roškar, pri tem pa je pomagal Simon Fabjan, producent albuma Force of Nature.

Single bo po izidu dostopen pri spletnih ponudnikih glasbe, kot so Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal itd.

8. 4. 2021

Finski melodični death metalci Insomnium so najavili tretji pretočni koncert. Na njihovem Facebook profilu je namreč do pred kratkim potekal »kviz«, ki je iskal najljubšo izdajo poslušalcev. Zmagal je plošček Shadows Of The Dying Sun, ki ga bodo pod imenom The Shadows Stream v celoti odigrali oz. pretočno predvajali 24. aprila ob 21h po našem času. Poleg omenjenega ploščka bodo fantje odigrali tudi nekaj drugih izbranih komadov in skupaj z vmesnimi nagovori obljubljajo 80-minutni koncert.
Na tej povezavi si že lahko zagotovite vstopnico (9,90 €) ali pa fante dodatno podprete z nakupom ekskuzivnega dizajna majice ali puloverja. 

8. 4. 2021

Garage rock/punk/doom superskupina The Limit, v kateri sodelujejo člani Pentagram, The Stooges in Testors, je po Kitty Gone posnela videospot še za tretji single Death Of My Soul z debitantskega albuma Caveman Logic, ki izide jutri pri založbi Svart Records.


8. 4. 2021

Belgijski death metalci Carnation bodo 18. aprila preko svojega Youtube kanala predvajali virtualni koncert. V času koncerta bodo v chatu na kanalu prisotni tudi vsi člani zasedbe, ki bodo poizkusili odgovoriti na vsa vprašanja zvestih poslušalcev. Do dogodka lahko dostopate tudi preko Facebooka na tej povezavi.

8. 4. 2021

Belgijski atmosferični dark metal one-man band Black Sigma, ki je vstal iz pepela black metal zasedbe Avatar, je prejšnji teden izdal debitantski album z naslovom Lost. The album was mixed and mastered by Swedish MO Metal Productions. Naslovnico je prispeval legendarni Kris Verwimp (Marduk, Enthroned, Uada, Suidakra, Horna), medtem ko je logo delo Christopha Szpajdela (Dimmu Borgir, Emperor, Borknagar, Old Man's Child, Wolves In The Throne Room).

8. 4. 2021

Synth metalci iz Združenih držav so svoj novi album Skin Show za najbolj neučakane v živo prenašali že 6. aprila. Tri dni pred uradnim izidom je še vedno na voljo za poslušanje prek YouTube kanala založbe Season of Mist, band pa lahko podprete še z nakupom ploščka v običajni, vinilini ali digitalni obliki. Zanimiv zvok spremlja minimalistična, a zgovorna vizualna podoba albuma, za katero je zaslužen Mothmeister. »Skin Show bi bil lahko soundtrack Times Squara 1970-ih – epicentra greha in hudodelstva, zatočišča za seks, mamil in zločinov pod sijajem neonskih napisov iz nerodnih video trgovin za odrasle; kraja, kjer si ne bi upal hoditi sam po polnoči, če ga ne bi premamil sam hudič. Surova, grda, moteča in hkrati najbolj živahna, razvita in izpopolnjena različica tega tria doslej.«

Tracklista je sledeča:
Become the Night
Curtains
Neon Teeth
Dead in Dreams
Werewolf Hospital
Sex Trap
Snakeface
All Hell is Mine
Skin Show
The Chemist

8. 4. 2021

Ameriški desert rock kolektiv Big Scenic Nowhere je objavil skladbo Murder Klipp, prvi single z drugega studijskega albuma The Long Morrow, ki bo letos jeseni na voljo preko Bandcampa.

Big Scenic Nowhere so ustanovili Bob Balch (Fu Manchu), Gary Arce (Yawning Man), Bill Stinson (Yawning Man) in Tony Reed (Mos Generator), pri snemanju v studiu pa se jim ponavadi pridružijo še številni glasbeni kolegi.

8. 4. 2021

Angleški death metalci so po dveh letih od prvega albuma ustvarili videospot za enega izmed singlov. Obsolescence, na katerem se nahaja Under The Leaves, so namreč posneli že leta 2019. Peterica na sceni v samozaložbi vztraja že od 2016, leto kasneje pa smo od njih dobili prvi demo plošček. 

 

 

8. 4. 2021

Kultni britanski stoner rockerji Josiah bodo ponovno izdali debitantski EP Out Of The First Rays iz leta 2001. Pri Heavy Psych Sounds tako ob 20. obletnici pripravljajo posebno edicijo na barvnem vinilu, ki bo v omejeni nakladi luč sveta ugledala 11. junija. Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prihajajoči ponatis.

Tracklista je sledeča:
Head On
Malpaso
Spacequake
Sweet Smoke
Black Maria

8. 4. 2021

Francoski heavy rock šamani Appalooza predstavljajo videospot za najnovejši single Snake Charmer z drugega studijskega albuma The Holy Of Holies, izdanega februarja letos pri založbi Ripple Music.8. 4. 2021

Nizozemski shoegaze/post-rock projekt Aythis, za katerim stoji Carline Van Roos (Lethian Dreams, Remembrance, ex-In Somnis), je konec prejšnjega tedna pri Orcynia Records izdal peti studijski album Secrets From Below, ki ga lahko v celoti preverite na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
Just Like A Tear
Into The Blue
Faint Butterfly
Ashes
Secrets
When Your Ghost Wanders
The Light That Turned Into Crystals
Homelights
Facing The Shadow
Falling (priredba teme iz Twin Peaksa)

8. 4. 2021

Ameriški doom/stoner metal trio Goya, v katerem sodelujejo vokalist/kitarist Jeff Owens (ex-Spirit Adrift, ex-Landmine Marathon), basist Sonny DeCarlo in bobnar Marcus Bryant (Spirit Adrift), je ta ponedeljek pri svoji lastni založbi Opoponax Records izdal akustični EP z naslovom The Universe Wails. Spodaj si lahko ogledate tudi video za akustično verzijo skladbe Disease.

The Universe Wails ponuja sledeče skladbe:
The Devil’s Prey
Blackfire
Bad Vibes
Disease

8. 4. 2021

Nemška doom rock zasedba Ariez je podpisala za založbo DHU Records, pri kateri bo na vinilu v omejeni nakladi izdala debitantski EP Ritual Doom, ki je sicer izšel novembra lani. Mastering je posebej za to vinilno izdajo naredil Tony Reed.

Stran A:
Never Dying Sun
Stardust In The Light Of The Wind

Stran B:
Bee Eater
Queen Of The Forest

Ariez so Sue Leafheart (vokal), Luis (bobni, bas) in Ariez Vent du Nord (kitara, bas).

8. 4. 2021

Blackened death metalci Withered bodo pod okriljem Season Of Mist Underground Activists izdali album Verlonen. Ta bo luč sveta ugledal 25. junija. Tukaj lahko prisluhnete prvim novim zvokom v obliki komada By Tooth In Tongue.

8. 4. 2021

Kanadska doom/stoner rock zasedba Dead Quiet je objavila videospot za skladbo Forever Unsung z aktualnega studijskega albuma Truth And Ruin, izdanega septembra lani pri založbi Artoffact Records.8. 4. 2021

Ameriški doom/sludge metalci Bones Of The Earth so konec prejšnjega tedna izdali drugi studijski album II. Eternal Meditations Of A Deathless Crown, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
10. 8. 2021
Brutal Assault 2021
Trdnjava Josefov, Jaromer, Češka
10. 8. 2021
Brutal Assault 2021
Trdnjava Josefov, Jaromer, Češka
11. 8. 2021
Bloodstock Open Air 2021
Walton-on-Trent, Združeno kraljestvo
13. 8. 2021
Frantic Fest 2021
Francavilla al Mare, Abruzzo, Italija
16. 8. 2021
Bad Religion
Cvetličarna, Ljubljana
18. 8. 2021
Summer Breeze Open Air 2021
Dinkelsbühl, Nemčija