NOVICE

20. 1. 2021

Medvoški Metalsteel bodo 20. februarja odigrali prav poseben koncert, ki ga bo možno spremljati v živo kar od doma. Live stream bodo fantje in dekle posneli v kranjskem TrainSation SubArtu v okviru Koncertnega video toka #3. Kot še sporočajo, bodo med drugim odigrali tudi nekaj pesmi s prihajajočega albuma Forsaken by the Gods. Dodatne informacije sledijo.

20. 1. 2021

August Burns Red so leto 2021 začeli udarni. Objavili so namreč videospot za povsem svež komad Standing in the Storm. Ta govori o stalnih borbah za nam pomembne stvari in osebe, s katerimi se ljudje srečujemo skoraj vsakodnevno.20. 1. 2021

Tehnični death metalci Ominous Ruin so tukaj predstavili komad Attuned To The Chasm, ki je del prihajajočega albuma Amidst Voices That Echo In Stone. Ta bo izšel 26. februarja pri Willowtip Records, seznam komadov pa je sledeč:

Ritual
Attuned to the Chasm
Deception
Chrysalis of Flesh
A Feast for Shadows
Labyrinthine Torment
Consumed
Simulacra
Amidst Voices that Echo in Stone
20. 1. 2021

Francoska metalcore zasedba Dizorder je tukaj v celoti objavila debitantski album Sky//Light.

20. 1. 2021

Španski ženski doom rock trio Kabbalah predstavlja svoj drugi studijski album z naslovom The Omen, ki je izšel konec prejšnjega tedna v sodelovanju z založbami Rebel Waves Records, Ripple Music in Stoner Witch Records.20. 1. 2021

Ameriški doom rock kvartet Embr je objavil videospot za skladbo Powder, ki se nahaja na njegovem aktualnem debitantskem albumu z naslovom 1823, izdanem julija lani pri založbi New Heavy Sounds.20. 1. 2021

Švedska sedemčlanska psychedelic rock zasedba Nephila je nedavno podpisala za založbo The Sign Records, pri kateri namerava 4. junija izdati samonaslovljeni studijski prvenec.

Skupina je objavila tudi prvi single White Bones, ki je že na voljo na vseh vodilnih glasbenih platformah.

20. 1. 2021

Irska doom metal zasedba Dread Sovereign je objavila animirani videospot za single She Wolves Of The Savage Season z novega studijskega albuma Alchemical Warfare, ki je izšel pretekli petek pri založbi Metal Blade Records.20. 1. 2021

Po demo ploščku, ki je luč sveta ugledal julija lani, je death metal dvojica Deliberate Miscarriage iz Walesa decembra v prazničnem duhu izdala EP Ghost of Christmas Blast. Angleža inspiracijo srkata iz materiala bandov, kot so Deicide, Cannibal Corpse in Pestilence, zato zvok treh komadov in njihovi naslovi ne presenečajo:


Splattered Toddlers
Masochistic Masturbation
Infested Reanimated

 

20. 1. 2021

Finska deathrock zasedba Black Totem, v kateri se blackened blues prepleta z doom in punk vplivi, predstavlja videospot za najnovejši single z naslovom Warlock. Po Dead Meat je to že drugi single s prihajajočega studijskega albuma II: Shapeshifting, ki bo izšel 26. februarja za založbo Svart Records.

II: Shapeshifting prinaša sledeče skladbe:
Begone Vampire
The Devil
1990’s
Black Nekro Gloves
Bloodstained Owl
Ghoul Of Crow Swamp
Dead Meat
Backyard Corpse Blues
Welcome Lucifer
Warlock

20. 1. 2021

Ameriški heavy psych trio Snail je podpisal pogodbo z založbo Argonauta Records, pri kateri bo spomladi izdal nov studijski album z naslovom Fractal Altar.

Snail so lani že objavili prvi single Nothing Left For You s težko pričakovane prihajajoče plošče, ki mu lahko prisluhnete na Bandcampu.

20. 1. 2021

Kanadski Depths of Hatred z novim letom in novim vokalistom prinašajo nov album, ki bo nosil naslov Inheritance. Kljub death metal koreninam se s svežim albumom poskušajo v metalcoru in obljubljajo udaren nov začetek. Ker je do izida v marcu še dolgo, so nam že januarja postregli s singlom Sadistic Trials.

 

KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška