NOVICE

3. 7. 2020

Avstrijska sludge/post-metal zasedba Amer predstavlja videospot za najnovejši single Geduldsfaden, ki ga je režiral James Quinn, ustvarjalni vodja studia Sodom & Chimera Productions, ki stoji za ekstremnimi izdajami, kot sta recimo Flesh Of The Void in kratka grozljivka Daughter Of Dismay.

Geduldsfaden se nahaja na njihovem aktualnem EP-ju z naslovom Unverheilt, izdanem v začetku letošnjega leta.

3. 7. 2020

Ameriški dark metalci Deathwhite so objavili besedilni video za skladbo Among Us z drugega dolgometražnega albuma Grave Image, ki je izšel konec januarja pri založbi Season Of Mist.

3. 7. 2020

Finska gothic/doom metal zasedba Mercury Circle, v kateri sodelujejo člani Swallow The Sun, Hallatar, Hanging Garden in Iconcrash, je podpisala pogodbo z založbo Noble Demon, ki bo 14. avgusta v sodelovanju z The Vinyl Division izdala njen prvi EP z naslovom The Dawn Of Vitriol.

The Dawn Of Vitriol prinaša naslednje skladbe:
Oil Of Vitriol
The Beauty Of Agony
Black Flags
The Last Fall
New Dawn

Mercury Circle sestavljajo vokalist/kitarist Jaani Peuhu (Swallow The Sun, Iconcrash, Hallatar), kitarist Jussi Hämäläinen (Hanging Garden, The Chant), kitarist Juppe Sutela (To/Die/For), basist Ande Kiiski (Sleep Of Monsters, Rytmihäiriö) in bobnar Juuso Raatikainen (Swallow The Sun).

3. 7. 2020

Finska zasedba Demonimate je objavila single Abandoned, ki se nahaja na prihajajočem albumu Isochron. Ta izide 24. julija pri Inverse Records. 

3. 7. 2020

Evanescence so objavili komad The Game Is Over, ki se nahaja na težko pričakovanem novem studijskem albumu The Bitter Truth. Danes bo na zasedbinem YouTube kanalu potekala tudi premiera videospota za omenjeni single, ta pa bo vsebovala tudi pogovor z Amy-Lee.

3. 7. 2020

Kalifornijski groove metalci Devildriver so pred kratkim najavili izid dvojnega dolgometražca Dealing With Demons. Prvi del omenjene izdaje z naslovom Dealing With Demons I bo izšel 9. oktobra pri Napalm Records, v sredini tedna pa so predstavili nov single Iona.


3. 7. 2020

Kanadska doom metal/progressive rock zasedba Häg je prejšnji mesec izdala samonaslovljeni prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Rojeni iz ritualov in čarobnih urokov, Häg svoj zlovešč pristop k počasnemu heavy rocku in metalu povezujejo z zasanjanim, prodornim ženskim vokalom, ki se zliva s strupenimi glasbenimi pasažami, ki vas kot nočna mora povlečejo vase in paralizirajo, le da vam pred popolnim pohujšanjem dovolijo okusiti olajšanje, preden vas dokončno požrejo.

Häg sestavljajo Clair Hipditch (vokal), Adam Hefferman (kitara), Josh Ward (bas), Andrew Wicks (kitara) in Keith Harding (bobni).

KONCERTI & FESTIVALI
6. 7. 2020
ODPOVEDANO! Faith No More
Ippodromo Snai, Milano, Italija
10. 7. 2020
Bednja, The Canyon Observer, Guattari
MC Pekarna, Maribor
10. 7. 2020
ODPOVEDANO! 23. festival drugačne glasbe Trnje
Trnje pri Pivki
11. 7. 2020
Srd, Britof
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
16. 7. 2020
Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska