NOVICE

4. 5. 2020

Začenjamo s serijo recenzij »Iz ropotarnice«

Konec prejšnjega in na začetku novega tisočletja je bil spletni novičarski portal Paranoid za marsikoga eno redkih oken v svet metal glasbe, dostopno skoraj vsem, tudi tistim, ki v svoji neposredni bližini nis(m)o imeli starejših, ki bi jim kazali legendarne plošče, razlagali o kultnih špilih in podobno. S(m)o pa se prav zaradi Paranoida in tedaj zelo popularnega foruma zbližali in z nekaterimi sklenili prijateljstva za vse življenje. In čeprav je v svetu sodobnih družbenih medijev vloga tovrstnih novičarskih glasbenih portalov močno upadla, so še vedno pomembni, ker pomenijo eno redkih poglobitev v glasbo, ker lahko tukaj najdeš več od površinske prošnje za lajk.

Paranoid tudi po več kot 20 letih obstoja pomeni oazo na spletu, kjer govori glasba, kjer je v prvem planu še vedno METAL, ne glede na obliko. In ob vseh aktualnih zadevah, ki se tu dogajajo in jim marsikdo le težko sledi, bi radi v ta mozaik dodali še en kamenček: rubriko »Iz ropotarnice«. V tej rubriki bomo predstavljali kultne metal albume, ki so bili izdani do leta 1999 ter iz takšnih in drugačnih razlogov niso dobili in ne dobijo zaslužene pozornosti. Tako kot ste vajeni od ekipe Paranoid, tudi v tej rubriki ne bo prevladovala samo ena zvrst; v njej boste našli neodkrite dragulje iz sveta heavy, thrash, death in black metala ter seveda hard rocka. Recenzije bodo tu daljše, pri opisih plošč bodo dodane dodatne informacije kot pri običajnih recenzijah, v ospredje pa bomo postavili tudi zgodovinsko refleksijo na obravnavani album. Vse v upanju, da te plošče približamo ljubiteljem metala, ki teh morda ne poznajo, predvsem mlajšim, ki za marsikatero skupino morda še nikoli niso slišali.

Prvo recenzijo Iz ropotarnice bomo objavili ta petek, ekipa Paranoida pa seveda upa, da boste v branju uživali, medtem ko bomo tudi veseli vsakršnih debat in drugih mnenj na obravnavane bande in njihove albume.

SORODNE VSEBINE:
7. 8. 2020Iz ropotarnice: Demon - Breakout / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
27. 9. 2021
Deathstars
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2021
The Fall - I
((szene)), Dunaj, Avstrija
8. 10. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
9. 10. 2021
Berlin Deathfest 2021
Berlin, Nemčija
13. 10. 2021
Aborted, The Acacia Strain, Benighted, Fleddy Melculy
Orto Bar, Ljubljana
11. 11. 2021
Incantation, Abigail Williams, Vale Of Pnath
Orto Bar, Ljubljana