NOVICE

9. 4. 2021

SkyEye so že lani avgusta napovedali svoj drugi album Soldiers Of Light, zdaj pa je znan tudi datum izida tega albuma, in sicer 25. junij 2021. Album je produciral Grega Smola Crnkovič, za mastering je poskrbel Boban Milunović, naslovnica pa je delo Aleksandra Živanova.

9. 4. 2021

Accept napovedujejo evropsko turnejo Too Mean To Die, na kateri bodo promovirali aktualni album, družbo pa jim bodo delali Phil Campbell and the Bastard Sons in Flotsam and Jetsam. Vse datume turneje najdete na spletni strani banda, spodaj pa si lahko ogledate še vabilo vseh bandov:


9. 4. 2021

Terra Odium je nova progresivna metal zasedba, ki jo sestavljajo vokalist/kitarist Øyvind Hægeland (Spiral Architect, ex-Arcturus), kitarist Bollie Fredriksen, bobnar Asgeir Mickelson (Veil of Secrets, ex-Ihsahn, ex-Borknagar) in basist Steve Di Giorgio (Testament, Death idr.), Jon Phipps (Dragonforce, Moonspell, Angra) bo poskrbel za orkestralne dele glasbe, Kjetil Nordhus (Tristania) pa je posodil svoj globok temačni vokal.

Dolgometražni album Ne Plus Ultra bo izšel 11. junija pri Frontiers Records Srl. Tukaj že lahko prisluhnete singlu The Clouded Morning.

9. 4. 2021

Švedska epic viking/pagan metal zasedba Ereb Altor predstavlja nov single The Twilight Ship s prihajajočega EP-ja Eldens Boning, ki izide 7. maja pri založbi Hammerheart Records.

Eldens Boning prinaša naslednje skladbe:

The Twilight Ship
Fenrisulven
Eldens Boning
Sacrifice 2.0

9. 4. 2021

Brazilsko-nizozemska death metal zasedba Crypta, ki so jo ustanovile nekdanje članice zasedb Nervosa in Burning Witches, sporoča, da bo njen prvenec Echoes of the Soul izšel 11. junija pri avstrijski založbi Napalm Records.

Punce so album posnele januarja lani v studiu Family Mob v Braziliji, zmiksal ga je Arthur Rizik (Code Orange, Powertrip), masteriziral pa Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir).

Tracklista je naslednja:

Awakening
Starvation
Possessed
Death Arcana
Shadow Within
Under the Black Wings
Kali
Blood Stained Heritage
Dark Night of the Soul
From the Ashes

9. 4. 2021

Phlebotomized bodo danes pri Petrichor/Hammerheart Records izdali nov EP Pain, Resistance, Suffering, ki mu lahko premierno prisluhnete na tej povezavi.

9. 4. 2021

Goregäng predstavljata prvi single in naslovno skladbo prihajajočega EP-ja Long Live The Grime, ki izide 30. aprila pri založbi Listenable Insanity Records.

9. 4. 2021

Brazilski death metalci The Troops Of Doom se po singlu The Confessional vračajo z videospotom za komad Whispering Dead Words z aktualnega debitantskega EP-ja The Rise Of Heresy.

Skupino vodi kitarist Jairo »Tormentor« Guedz, nekdanji član originalne zasedbe Sepultura in avtor oz. soavtor klasičnih albumov Bestial Devastation in Morbid Visions. Guedzu družbo delajo še basist/vokalist Alex Kafer (Enterro, Explicit Hate, ex-Necromancer), bobnar Alexandre Oliveira (Southern Blacklist, Raising Conviction) in kitarist Marcelo Vasco (Patria, Mysteriis), sicer tudi priznan grafični umetnik, ki je sodeloval z imeni, kot so Slayer, Kreator, Machine Head, Soulfly in Hatebreed. The Troops Of Doom že delajo na prihajajočem prvencu, ki naj bi izšel v drugi polovici letošnjega leta.

9. 4. 2021

Acid's Trip pod vodstvom kitaristke/vokalistke Acid (ex-Honeymoon Disease) so objavili drugi single Just A Man s prihajajočega studijskega prvenca Strings Of Soul, ki bo izšel 7. maja pri založbi Heavy Psych Sounds.

9. 4. 2021

Ameriški skate doom trio LáGoon je najavil svoj šesti dolgometražni album Skullactic Visions, ki bo izšel 16. aprila pri Interstellar Smoke Records (vinil) in Forbidden Place Records (CD in kaseta). Skupino iz Portlanda v Oregonu trenutno sestavljajo Anthony Gaglia na kitari in vokalu, Brady Maurer na bobnih in Kenny Coombs na basu.

Spisek skladb je sledeč:

Cold Smoke
Beyond The Trees
Skullactic Visions
Buried
Hill Bomb
The Slow Down
Final Ride

9. 4. 2021

Brazilski progresivci Abstracted so se pridružili ekipi M-Theory Audio, pri kateri bo konec leta izšel njihov dolgometražni album. Prvi komad Decree Of Sunlight lahko slišite tukaj.

9. 4. 2021

Psihedelični rockerji Earthless iz San Diega so prejšnji teden pri Heavy Psych Sounds izdali nov koncertni album Live In The Mojave Desert Vol. 1.

Live In The Mojave Desert je serija posnetih pretočnih koncertov, ustvarjena na puščavskem pesku in ob ogromnih kamnitih gmotah sredi čudovite kalifornijske divjine, kjer so svoje nastope v živo odigrali Earthless, Nebula, Spirit Mother, Mountain Tamer in Stöner (nova zasedba, v kateri sodelujeta Brant Bjork in Nick Oliveri).

Tracklista je sledeča:

Violence Of The Red Sea
Sonic Prayer
Lost In The Cold Sun - Part 1
Lost In The Cold Sun - Part 2

9. 4. 2021

Cvlt Ov The Svn na ogled ponujajo besedilni video za nov single Hellbound s prihajajočega debitantskega albuma We Are The Dragon, ki bo izšel 7. maja pri založbi Napalm Records.

9. 4. 2021

Japonski samurai doom metal trio Hebi Katana je podpisal pogodbo z založbo Argonauta Records za vinilno izdajo lanskega samonaslovljenega prvenca, ki bo na voljo 11. junija. To bo obenem tudi prva izdaja iz nove serije z imenom Argonauta LTD100, ki je namenjena podpori novih izvajalcev in posebnih izdaj.

9. 4. 2021

Power metalci FireWing so v tem tednu predstavili single Far In Time, ki se nahaja na prihajajoči izdaji Ressurrection. Plošček bo izšel 23. aprila pri Massacre Records.

9. 4. 2021

Italijanski stoner space rockerji Kayleth na ogled ponujajo videospot za skladbo Cosmic Thunder z aktualnega studijskega izdelka 2020 Back To Earth, ki je izšel maja lansko leto pri Argonauta Records.9. 4. 2021

Rusko-nemška black/doom metal zasedba Abigorum je objavila naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Vergessene Stille, ki bo 13. aprila izšel pri Satanath Records/Duplicate Records/Black Blood Records.

9. 4. 2021

Italijanski okultni doom metalci Satyrus so pred nedavnim podpisali z založbo Argonauta Records, pri kateri bo 28. maja izšel ponatis njihovega lanskega debitantskega albuma z naslovom Rites. Tukaj lahko prisluhnete prvemu singlu Stigma.

Tracklista je sledeča:

Black Satyrus
Shovel
Swirl
Stigma
Trailblazer

9. 4. 2021

Ameriški death metalci Led To The Grave so podpisali z založbo Horror Pain Gore Death Productions, ki bo 7. maja izdala njihov EP z naslovom Pray For Death. Tukaj lahko prisluhnete komadu No Salvation.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
19. 1. 2022
The Black Dahlia Murder, Rings of Saturn, Viscera
Kino Šiška, Ljubljana
2. 2. 2022
Ozzy Osbourne, Judas Priest
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
8. 2. 2022
Ozzy Osbourne, Judas Priest
Unipol Arena, Bologna, Italija
4. 3. 2022
Tarja, Temperance, Tulip
Kino Šiška Ljubljana
27. 3. 2022
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija
16. 4. 2022
Dark Easter Metal Meeting 2022
Backstage, München, Nemčija