NOVICE

10. 12. 2019

Metalsteel v obliki besedilnega videa predstavljajo single Fallen Brother, ki so ga posneli v studiu Rsl Production. Za miks in produkcijo skladbe je poskrbel Benjamin Kic, mastering pa so zanje opravili v studiu Finnvox. Fantje in dekle so skladbo znova snemali hkrati, česar se še vedno poslužujejo redki metal bandi. Skladba napoveduje nov album, ki ga načrtujejo posneti prihodnje leto.

Fallen Brother so napisali za prijatelja in velikega podpornika skupine, ki je lansko leto tragično preminil.

10. 12. 2019

Iz francoske založbe Apathia je 3. decembra prišla vest, da zapirajo vrata. Namesto praznovanja 10. obletnice sta njeni gonilni sili Jehan in Jeremy zaradi pomanjkanja časa, vse dražjih poštnin za pošiljke v tujino, porasta pretočnega predvajanja glasbe prek platform, kot je Spotify, in posledičnega upada pri prodaji glasbe na fizičnih nosilcih odločila, da zaključita zgodbo založbe Apathia. Celotno sporočilo za javnost je objavljeno tukaj.

10. 12. 2019

Italijanska acid doom zasedba Haunted predstavlja videospot za najnovejši single z naslovom Crossmoth. Prejšnja verzija skladbe z drugim miksom, za katero ja mastering naredil Tony Reed (Treepeople, Mos Generator), je bila vsebovana tudi na kompilaciji Skull Mountain, ki je lansko leto izšla pod pokroviteljstvom založb Ripple Music, Twin Earth, D.H.U. in Kozmik Artifacts.

10. 12. 2019

Necrophobic so trenutno sredi snemanja novega, tokrat konceptualnega albuma, ki so ga naslovili Dawn Of The Damned.

Basist Allan Lundholm je medtem postal tudi polnopravni član skupine.

10. 12. 2019

Francoska sludge/postblack metal zasedba Regarde les hommes tomber je prejšnji teden z videom za skladbo A New Order najavila svoj tretji studijski album Ascension, ki bo 28. februarja izšel pri Season of Mist.

Ascension prinaša naslednje skladbe:

L'ascension 
A New Order
The Renegade Son
The Crowning
Stellar Cross
La tentation
Au bord du gouffre

10. 12. 2019

Italijanski heavy psych rockerji Fvzz Popvli so podpisali za založbo Retro Vox Records. Skupina že dela na materialu za tretji studijski album, ki naj bi prinesel nekaj svežega in nekoliko drugačnega.

10. 12. 2019

Madžarski avantgardni postmetalci Perihelion so pred nekaj dnevi izdali in v celoti objavili svoj četrti studijski album Agg, ki mu lahko prisluhnete na Bandcampu.
10. 12. 2019

Švedska heavy metal zasedba Mystik se vrača z dvema novima članoma, saj sta se skupini pridružila basistka Lisen Mattis in bobnar Patrick Dagland (Source, ex-Lamentation, ex-Veternus, ex-Portrait). Trenutno že delajo na svojem drugem albumu, v pripravi pa je tudi EP.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
12. 12. 2019
At The Gates, Nifelheim, Deserted Fear
Tvornica Kulture, Zagreb, Hrvaška
12. 12. 2019
Gwar, Voivod, Childrain
Kino Šiška, Ljubljana
13. 12. 2019
Extreme Smoke 57, The Knobheads
Klub Baza, Ajdovščina
13. 12. 2019
Friday the 13th: Metallica & Rage Against The Machine Tribute
Kmkc Kompleks, Ravne na Koroškem
13. 12. 2019
Guns N’ Roses Experience
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
14. 12. 2019
BD BASH: Armaroth, Decage, Moshead
Klub eMCe plac, Velenje