NOVICE

27. 3. 2020

Trojica za imenom Within Destruction, slovenska slamming death metal senzacija z Jesenic, je po objavi singla Hate Me na spletnem videoportalu YouTube poskrbela še za objavo na svojem Bandcamp profilu. Gre za prvi nov studijski komad po albumu Deathwish iz leta 2018, s katerim zasedba napoveduje nov studijski album. Točen datum tega še ni znan, bo pa to zasedbin četrti zapored.

27. 3. 2020

Metallica so se odločili, da se želijo približati svojim fanom tudi v času krize zaradi novega koronavirusa. V času, ko smo vsi tako rekoč priklenjeni na svoje kavče, bodo preko spletnega video portala YouTube in družbenega omrežja Facebook predvajali različne koncerte v živo. Sicer se zavedajo, da to niti približno ni enako kot dejansko srečanje v živo, a tudi sami bi naredili drugače, če bi trenutne okoliščine to dopuščale. Serija koncertov, ki bodo predvajani ob ponedeljkih ob 20h po vzhodnoameriškem času, se imenuje #MetallicaMondays, prvi pa je že bil predvajan ta ponedeljek, in sicer nastop iz Irske poznan kot Live at Slane Castle, ki se je zgodil 8. junija lani.

 

27. 3. 2020

Nemški festival Dark Easter Metal Meeting 2021, ki se tradicionalno odvija v münchenskem kompleksu alternativne glasbe Backstage, je po letošnji odpovedi razprodan.

Med drugim bodo nastopili bandi, kot so Primordial, Gaahls Wyrd, Grave, Bewitched, Bethlehem, Imperium Dekadenz, Varathron, Root, Runemagick, Mork, Panzerfaust, Sulphur Aeon, Wormwood, Mephorash, 1914, Dordeduh, Denial Of God, Demonical, Crescent, Ellende, Merrimack, Messa, Enisum, Vargsheim, Ars Veneficium, Eridu in Perchta.

27. 3. 2020

Angleški Download festival, ki je bil letos načrtovan med 12. in 14. junijem, je zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedan. Na Otoku so prav tako odpovedali Glastonbury Festival.

27. 3. 2020

Zagrebška d-beat/hardcore/death/thrash zasedba Disbaja je posnela videospot za najnovejši maxi single Bježi si s puta / Mutacija.

Disbaja so Atlija (kitara, vokal), Barić (kitara), Mata (bas) in Batarelo (bobni).

27. 3. 2020

Po tem, ko so bili organizatorji zaradi trenutnih razmer prisiljeni odpovedati letošnjo izvedbo Inferno Metal Festivala, je bil nastop kultnih norveških black metalcev Mayhem sprva pod vprašanjem. Minuli petek pa so organizatorji le potrdili, da bodo drugo leto nastopili tudi Mayhem poleg številnih letos potrjenih bandov.

Celoten seznam potrjenih bandov zgleda zaenkrat tako: Mayhem, Kreator, Triumph Of Death, Venom, Gorgoroth, Marduk, Ihsahn, Kampfar, Ved Buens Ende, Vreid, Cadaver, Uada, Myrkskog, Asphyx, Oranssi Pazuzu, Benighted, Bölzer, Dark Fortress, Tulus, Whoredom Rife, Djerv, Hamferð, Dyscarnate, The Great Old Ones, Solbrud, 1914, Sylvaine, Valkyrja, Asagraum, Nachash, Xenoblight, Kosmos Brenner, Sovereign, Gnida in Eridu.

27. 3. 2020

Trivium so objavili naslovni komad prihajajočega albuma What The Dead Men Say, ki bo izšel 24. aprila pri Roadrunner Records.
27. 3. 2020

Superskupina BPMD, ki jo sestavljajo heavy metal ikone Bobby »Blitz« Ellsworth (Overkill) na vokalu, bobnar Mike Portnoy (The Winery Dogs, Sons Of Apollo), basist Mark Menghi (Metal Allegiance) in kitarist Phil Demmel (Vio-lence, ex-Machine Head), je podpisala za založbo Napalm Records.

27. 3. 2020

Sacred Reich predstavljajo videospot za skladbo Salvation z aktualnega studijskega albuma z naslovom Awakening, izdanega avgusta lani pri založbi Metal Blade Records.
27. 3. 2020

Legende Cirith Ungol so objavile skladbo Before Tomorrow, drugi single z novega dolgometražnega albuma Forever Black, ki bo izšel 24. aprila pri založbi Metal Blade Records.

27. 3. 2020

Oranssi Pazuzu so objavili videospot za skladbo Uusi teknokratia z novega albuma z naslovom Mestarin kynsi, ki bo izšel 17. aprila pri založbi Nuclear Blast Records.
27. 3. 2020

Nine Inch Nails so izdali dva dolgometražca – Ghosts V: Together in Ghosts VI: Locusts. Albuma skupno vsebujeta 23 instrumentalnih komadov, oba pa sta na voljo povsem brezplačno na tej povezavi.

27. 3. 2020

Nemška atmosferična black/doom metal zasedba The Ruins Of Beverast predstavlja skladbo Silhouettes Of Death's Grace z novega split EP-ja Don't Walk On The Mass Graves, ki ga bodo izdali danes skupaj z irskimi doom/death veterani Mourning Beloveth pri založbi Ván Records.

27. 3. 2020

Jinjer so objavili uradni live posnetek komada Pit Of Consciousness, ki se nahaja na aktualnem albumu Macro.

27. 3. 2020

Jonny Pettersson (Wombbath, Heads For The Dead, Ursinne, Gods Forsaken) s svojim death metal/grindcore/crust projektom Henry Kane razkriva skladbo Veil Of Hatred s prihajajočega albuma z naslovom Age Of The Idiot, ki bo izšel 22. maja pri založbi Transcending Obscurity Records.

27. 3. 2020

Moon Destroys predstavljata videospot za skladbo Stormbringer, v kateri na vokalu gostuje tudi Paul Masvidal (Cynic, ex-Death). Skladba se nahaja na debitantskem EP-ju z naslovom Maiden Voyage, ki danes izide pri založbi Brutal Panda Records.

V Moon Destroys sta se združila kitarist Juan Montoya (ex-Torche) in bobnar Evan DiPrima (Brother Hawk, ex-Royal Thunder).

27. 3. 2020

Barishi v posluh ponujajo skladbo The Silent Circle s prihajajočega dolgometražnega albuma z naslovom Old Smoke, ki bo izšel 24. aprila pri založbi Season Of Mist.

27. 3. 2020

Ameriški grinderji Full Of Hell so objavili videospot za skladbo Angels Gather Here, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu z naslovom Weeping Choir.
27. 3. 2020

Iranski black metalci From The Vastland s trenutnim prebivališčem na Norveškem so objavili besedilni video za skladbo Khan e Sheshom s prihajajočega albuma The Haft Khan, ki bo izšel 30. aprila v sodelovanju z založbama Satanath Records (Rusija) in Iron, Blood And Death Corporation (Mehika).

27. 3. 2020

Britanska stoner/hard rock zasedba Sky Valley Mistress je prejšnji teden pri založbi New Heavy Sounds izdala debitantski album z naslovom Faithless Rituals, ki ga lahko v celoti preverite na njihovem Bandcampu. Album je bil posnet v razvpitem studiu Rancho De La Luna sredi kalifornijske puščave, kjer je za produkcijo poskrbel Dave Catching iz Queens Of The Stone Age in Eagles Of Death Metal, ki se je skupini v dveh skladbah pridružil tudi na kitari.

Faithless Rituals ponuja naslednje skladbe:
A Faithless Ritual (feat. Dave Catching)
You Got Nothin'
Lost In Shock
Punk Song
It Won't Stop
Skull & Pistons (feat. Dave Catching)
She Is So
Blue Desert
Electric Church

Sky Valley Mistress so pred tem posneli tudi videospot za skladbo Skull & Pistons, ki je na ogled spodaj.

27. 3. 2020

Švedski blackened death metal dvojec Sepulchral Rift na svojem Bandcampu predstavlja debitantski EP z naslovom Abyssal Manifestations, ki je izšel prejšnji teden pri založbi Nihilistic Noise Propaganda.ZADNJE OBJAVE
Intervju
27. 3. 2020
Interceptor
Recenzija
26. 3. 2020
Smrt - Oppression from All Suffering
Recenzija
25. 3. 2020
Sylosis - Cycle of Suffering
Recenzija
24. 3. 2020
Soilwork - Verkligheten
Recenzija
23. 3. 2020
Tulus - Old Old Death
Intervju
20. 3. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Tomaž Rous
Recenzija
19. 3. 2020
Lost Symphony - Chapter I
Recenzija
17. 3. 2020
Marax - The Witch
KONCERTI & FESTIVALI
30. 3. 2020
ODPOVEDANO! Russian Circles, Torche
Pogon Kulture, Reka, Hrvaška
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! Krisiun, Gruesome, Vitriol
Orto Bar, Ljubljana
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! Russian Circles, Torche
Arena, Dunaj, Avstrija
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! The Mission
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
3. 4. 2020
ODPOVEDANO! Maskardh, Iamdisease, Grob, March of War
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
3. 4. 2020
ODPOVEDANO! Metal Erection XIII: Morywa, Armaroth, Ashine
MC Pekarna, Maribor