Arhiv novic

18. 9. 2020

Ruska stoner/doom metal zasedba Bongtower v posluh ponuja prvo skladbo Weed Nation z novega studijskega albuma Last Summer Days, ki izide 21. septembra.

Last Summer Days prinaša naslednje skladbe:
Muscle Car
Give Me A Bong My Darling (priredba Shocking Blue)
Weed Nation
Lazy Bastard
Intermission
The Love Witch
The Ocean Inside
Moment (*Phase - CIX)

18. 9. 2020

Graški space rock projekt Another Home je prejšnji teden pri založbi Grazil Records v omejeni nakladi na kaseti izdal EP z naslovom The Great Journey To Outer Space, ki je v digitalnem formatu na voljo tudi na Bandcampu.

Another Home je solo projekt Lukasa Fischerja (Deumus), ki je skladbe posnel s pomočjo prijateljev. Pri snemanju so sodelovali Phillip Prettenthaler (Deumus), Christian Ulrich (Dark Nativity), Christian Pichler (Dark Nativity, Dusk) in Fabian Gössler (Mother Morgana), ki je poskrbel tudi za produkcijo, medtem ko je bil za mastering zadolžen priznani studijski mojster Dario Köstinger, Stefan Rindler (Nekrodeus) pa je prispeval naslovnico.

Lukas pravi: »Osnutke sem posnel z eno kitaro in klaviaturami, ko sem bil zelo depresiven. To je moj poklon depresiji, s podobami vesolja. Izgubiti se v vesolju je bila moja prvotna ideja. Tokrat sem prosil nekaj prijateljev, da mi pomagajo pri snemanju. Pustil sem jim povsem proste roke, tako je lahko vsak glasbenik dodal svoj osebni pečat. Vseskupaj je bil velik kaos, nekakšen glasbeni eksperiment.« Po njegovih besedah naj bi šlo za enkraten projekt. »Naredili smo 100 kaset in to je to. Ko jih zmanjka, sem z Another Home zaključil. Nastopov zelo verjetno ne bo. Gre za precej komplicirano glasbeno delo in mislim, da tega materiala ne bi mogli izvajati v živo, saj smo za eno samo skladbo nasneli kakšnih 300 trackov. Ampak nikoli ne reci nikoli,« še dodaja.

18. 9. 2020

Grški doomerji Acid Mammoth so objavili videospot za aktualni single Black Wedding s split LP-ja z italijanskim doom metal triom 1782 z naslovom Doom Sessions Vol. 2, ki bo izšel danes pri založbi Heavy Psych Sounds.18. 9. 2020

Psihedelični rockerji Arcadian Child s sedežem v Limassolu na Cipru predstavljajo nov single Snakecharm s tretjega studijskega albuma z naslovom Protopsycho, ki izide 9. oktobra v sodelovanju z založbama Ripple Music in Kozmik Artifactz.

Tracklista je sledeča:
Snakecharm
Wave High
Sour Grapes
The Well
Bitter Tea
Bodies Of Men
Raising Fire
Protopsycho

Arcadian Child so Panagiotis I.G (vokal, kitara), Stathis Hadjicharalambous (kitara), Andreas Kerveros (bas, spremljevalni vokal) in Constantinos Pavlides (bobni).

18. 9. 2020

Nemški melodični death metalci Sapiency so posneli videospot za nov single Like Yourself, v katerem se jim je na gostujočih vokalih pridružil Gerre iz skupine Tankard. Gre za skladbo z njihovega prihajajočega albuma For Those Who Never Rest, ki bo izšel 25. septembra za Massacre Records.


18. 9. 2020

Ameriški street doom metal kvartet R.I.P. je objavil skladbo Moment Of Silence, drugi single s prihajajočega albuma z naslovom Dead End, ki bo izšel 9. oktobra za RidingEasy Records.

18. 9. 2020

Johansson & Speckmann sta objavila skladbo Confessions Of A Vital Leader s prihajajočega studijskega albuma The Germs Of Circumstance, ki izide 9. oktobra pri založbi Soulseller Records.

18. 9. 2020

Ekipa Two Minutes To Late Night je posnela nov »bedroom cover video«, tokrat za priredbo Fleetwood Mac klasike You Make Loving Fun, pri kateri so sodelovali Marty Friedman (ex-Megadeth) na kitari, Bill Kelliher (Mastodon) na drugi kitari, Johanna Sadonis (Lucifer) na vokalu, Nicke Anderson (Lucifer, The Hellacopters, Entombed) na bobnih, Nick Jost (Baroness, Horse Torso) na basu, Stephen Brodsky (Mutoid Man, Cave In, Old Man Gloom) in Emily Panic aka Hard Melissa na spremljevalnih vokalih, ter Jordan Olds aka Gwarsenio Hall na kitari.

18. 9. 2020

Ameriška atmospheric black/folk metal zasedba Wayfarer predstavlja skladbo Vaudeville s četrtega dolgometražnega albuma z naslovom A Romance With Violence, ki bo izšel 16. oktobra pri založbi Profound Lore Records.

18. 9. 2020

Preko Decibel Magazine lahko premierno prisluhnete skladbi For Twisted Loveless z novega studijskega albuma nizozemske doom metal zasedbe Celestial Season z naslovom The Secret Teachings, ki bo izšel 23. oktobra pri založbi Burning World Records.

Gre za nekakšno nadaljevanje njihovega prelomnega albuma Solar Lovers iz leta 1995, saj se je ponovno združila zasedba iz »doomerskega obdobja«, razen kitarista Roberta Ruitersa in violinistke Maaike Aarts. Celestial Season tako trenutno sestavljajo vokalist Stefan Ruiters, bobnar Jason Köhnen, kitarista Olly Smits in Pim van Zanen, violinistka Jiska ter Bals in basist Lucas van Slegtenhorst, medtem ko se jim je 2011 pridružila še čelistka Elianne Anemaat.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
18. 9. 2020
Teufel - Temni Grad Smrti (EP)
Recenzija
16. 9. 2020
Uada - Djinn
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Galerija
14. 9. 2020
Laibach
Intervju
11. 9. 2020
Snovalci slovenske metal scene: ŠKUC KSB
Recenzija
10. 9. 2020
Nefarious Vermin - Elongated Misery
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Galerija
8. 9. 2020
Gruden
KONCERTI & FESTIVALI
25. 9. 2020
12. MetalWitch
ČinČin Tobačna, Ljubljana
25. 9. 2020
Eruption
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
26. 9. 2020
Deathfest 2020
Bukarešta, Romunija
26. 9. 2020
Metalitalia.com Festival 2020
Live Music Club, Trezzo sull'Adda, Italija
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška